Házasság - szűzek előnyben

http://ellenforradalmar.blogspot.hu/2017/01/hazassag-szuzek-elonyben.html
Ha Isten teremtette a szexet, akkor miért tiltja? - teszi fel a kérdést sok fiatal. Persze Isten nem azt tiltja, hogy az egyik legnépszerűbb ajándékát élvezzük, hanem azt, hogy elpocsékoljuk.


Az egyház nem ellensége a szexualitásnak, olyannyira nem, hogy a férfi és nő szövetségét szentségnek tekinti. VIII. Henrik korában Róma egy egész országot is kész volt elveszíteni, de nem volt hajlandó felbontani a király házasságát. Ennyire fontos szentség.

Isten első szavai közt volt az ember (férfi és nő) teremtése utáni pillanatokban, hogy "Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a földet és vonjátok uralmatok alá." (Ter 1.28) Ezek után nehéz azt mondani, hogy ellensége lett volna a szeretkezésnek. 


Szent Pál a korintusiaknak is ezt üzente:
"Az asszony nem maga rendelkezik testével, hanem a férje, miként a férfi sem maga rendelkezik testével, hanem a felesége. Ne tartózkodjatok egymástól, legföljebb közös megegyezéssel egy időre, hogy azt imádsággal töltsétek. Azután térjetek vissza egymáshoz" (1Kor 7.4-5)

A Biblia szerint a szex nem bűn, sőt kifejezetten jó dolog. Csak házasságon belül. Ami szent dolog a házasságban, az szentségtörés a házasságon kívül, és ezért bűn lefokozni és szórakozássá silányítani ezt az isteni ajánékot. Bűn eldobni a szüzességet akkor amikor még nem jött el az ideje. 
 
A szüzességet a legtöbben tévesen csak a nőkre és nekik is kifejezetten csak a testükre értik - nevezetesen a szűzhártya sértetlenségére. Valójában a szüzesség nem csak testi hanem lelki és mentális állapot is. Mind a férfi mind a nő számáa fontos a szüzesség megőrzése a házasságig, de a nők számára az idő előtti elvesztése súlyosabb mentális sérülést okoz. 



Egy korábbi bejegyzésben a pornó forradalma kapcsán arról írtam, hogy a testünk hormonálisan is a hűségre lett "optimalizálva" (ez ITT olvasható). A szüzesség értéke is részben erre vezethető vissza.
  
Minden lánynak testben és lélekben is nagy szüksége van arra, hogy elegendő ideig éljen szüzességben. Ez alatt érik ugyanis nővé és készül fel a házaséletre. Ezt a fejlődést töri meg a házasság előtti szex. A fokozatos megnyílás egyetlen társ iránti hűségben történhet intim és valóban értékes módon. A szexualitás valódi mélysége megköveteli azt az önfegyelmet, ami a nászéjszakáig nem engedi szétszórni a tisztaságban rejlő erőt.  

A szüzesség tesz alkalmassá a házasságra. 

Ez azt jelenti, ha tetszik nekünk valaki, aki már nem szűz akkor felejtsük el? Ha valaki a házasság előtt nem szűz akkor kevesebbet ér?

Pontosan. Kegyetlenül hangzik az igazság: "sérült árut" igényes ember nem vehet. A házassághoz nem elég ha tetszik valaki. Szilárd alapok kellenek, amik egy életen át kitartanak. Ebben nem szabad olyan kockázatot vállalni, ami előre látható, mert nem csak a hátralevő földi élet, hanem az örök élet is rámehet erre a hibára. 











Pár percért nem éri meg az egész életet odadobni. Talán azt fogja mondani neked a felkínálkozó partner, hogy "egyszer élünk", de pontosan ezért kell szűznek maradni a házasságig.

A tisztaság erő.


Megjegyzések

  1. Sérült "áru"? "Vehet"? Ez aztán a keresztényi szemlélet! Nem véletlen menekül annyi ember az úgynevezett vallásosságtól! Nagyon úgy néz ki, hogy a vaskalapos katolikusoknak már az agyára ment a szex. Másról sem tudnak beszélni. Mintha ez lenne az egyetlen fontos dolog a világon.
    Ha ez a katolicizmus, akkor én nem kérek belőle. Ó, szent sötétség!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintünk fontos dolog, ami meghatározza a társadalmat és az egyének életét is. Egyáltalán nem közömbös téma. Ha valamiről sokat beszélünk azzal nem azt állítjuk, hogy az az egyetlen fontos dolog a világon, mi nem is gondoljuk így.

      Kiragad két szót, és ezzel alátámasztja a katolicizmussal szemben már eleve meglévő előítéletét. Ez egydimenziós gondolkodásmódra utal amiből pedig mi nem kérünk.

      Törlés
    2. Márpedig pont ez az a csúnya katolicizmus ami elől menekülsz barátom. :) (Nekünk tetszik)

      Innen is elmenekülhetnél, ha ennyire nem tetszik amit itt látsz.

      Törlés
    3. A "sérült áru" nyilvánvalóan arra utal, hogy a házasság is választás, döntés kérdése, amiben igényességre is szükség van. Lehet rajta nyünyögni, meg lehet értelmezni is a szöveget.

      Törlés
    4. Erős kifejezés, de remélhetőleg meg is hökkenti az olvasókat és elgondolkodtatja.

      Törlés
  2. "Tisztaságod nem szorítkozhat arra, hogy elkerüld a bukást, az alkalmat...; nem lehet semmiképpen puszta, hideg és matematikai tagadás.
    – Felismerted, hogy a tisztaság erény, és mint ilyennek növekednie és tökéletesednie kell?
    – Nem elég tehát, hogy önmegtartóztató légy – állapotodnak megfelelően –, hanem tisztának kell lenned, hősi erénnyel." (Josemaría Escrivá)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, ez nagyon fontos és a poszt szellemiségével összhangban álló kiegészítés!

      Törlés
  3. A szeretet és a kellően mély kapcsolat/intimitás egy örök emberi érték. Aki ennek megléte nélkül veszti szüzességét az - ha nem is lesz "sérült árú" - rosszul teszi és később még sokszor megbánhatja (illetőleg nem éppen hízelgő képet fest róla a többiek előtt). Ezzel teljesen egyetértek.

    A házasság viszont nem több egy kis bürokratikus formaságnál. Nem örök érték hanem csak régi (nagyon sokan nagyon jól elvoltak nélküle). Értem én hogy az érzelmileg és értelmileg kevésbé érett embereknek, a társadalom többségének szüksége van valami szimbólumra mert csak azt értik, de azt sehogy sem értem, hogy a magukat lényeglátóként aposztrofáló konzervatívok (tisztelet a kivételnek) miért ragaszkodnak 10 körömmel egy önmagában teljesen lényegtelen dologhoz. Vajon Ádám és Éva is kötött házasságot?... naugye.

    VálaszTörlés
  4. A nevem Melania macron vagyok 35 éves. éves 31 éves koromban mentem férjhez, csak egy gyermekem van, és boldogan éltem. Egy év házasságom után a férjem viselkedése annyira furcsává vált, és nem igazán értem, hogy mi történt, ő pakolt ki a házból egy másik nőnek, annyira szeretem, hogy soha nem álmodom elveszíteni, megpróbálom a legjobb annak biztosítására, hogy a férjem visszajöjjön hozzám, de mind hiába, sírok és sírok segítséget keresve, megbeszéltem a családjával, de nem kaptam választ. Tehát a legjobb barátom, cynthia, és megígéri, hogy segít nekem . Mesélt nekem egy Drosagiede nevű férfiról, azt mondta nekem, hogy nagyon nagyszerű ember és igazi férfi, akiben megbízni lehet, és nincs semmi olyan szerelmi kérdés, amelyet nem tudna megoldani, és elmondta, hogyan segített számtalan embernek kapcsolatuk helyreállítása. Nagyon meg voltam róla győződve, gyorsan felvettem a kapcsolatot a doctorosagiede75@gmail.com e-mail címmel vagy a WhatsApp +33753154980 telefonszámmal. Minden problémámat elmagyarázom neki, ő azt mondta, hogy ne aggódjak, hogy minden problémám azonnal megoldódik. Megmondta, mit kell tennem, hogy visszavegyem a férjemet, és én meg is tettem. Azt mondta, hogy három nap múlva a férjem visszatér hozzám és koldulni kezd, és ez valóban úgy történik, ahogy mondta, nagyon meglepődtem, ez nagyon csodálatos. Istennek legyen a dicsőség, most nagyon szoros a kapcsolatunk, és mindketten újra boldogan élünk. Ha hasonló problémája van, vegye fel vele a kapcsolatot most, és keresse meg a problémát egyszer és mindenkorra. élek a bizonyságról

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése