A kulturális háborúban a taktikázás kevés - stratégia kell















Ki kell mondanunk, hogy korunk legfontosabb szellemi folyamatai abban kulturális háborúban játszódnak le, amelyben a civilizációs örökségünk értékei ütköznek a kulturális relativizmus kultúrmarxista eszméjével. 

A progresszív, liberális politikai erők már az emberség alapjait ássák alá a nemek felbomlasztásával, a halál kultúrájának terjesztésével és a szólásszabadság elleni terrorisztikus fellépéssel. Miközben azt látjuk, hogy Huntington sok dolgot jól látott és csakugyan a civilizációnk lesz a tét, a liberális baloldal annak életképességét kezdi ki mind a kultúrában, mint a politikában. Az iszlamista terror globális, határtalan fenyegetése őket egy pillanatig sem gondolkoztatja el azon, hogy a nyugati civilizációnak most minden gyökerére, minden életerejére szüksége lesz – csak egy célt tartanak szem előtt: hosszú távon totális kulturális hegemóniára akarnak szert tenni. 

A jobboldal eközben sikereket ér el a politikai realizmus jegyében és sokan úgy érzik, hogy a baloldal naivvá vált, elveszítette a kapcsolatát a valósággal (vigyázzunk, sosem volt kapcsolatban a valósággal!) és ezért csak arra kell ügyelni, hogy a jobboldal megszerezze és megtartsa a kormányzást – vagyis megnyerje az aktuálpolitikai küzdelmet. 

A jobboldali politikus nemcsak rosszul méri fel a helyzetet, amikor nem törődik a kulturális háborúval, hanem nincs is ideje rá – a kormányzás, vagy a kormányzásra való törekvés minden idejét és energiáját leköti. Aztán egyszer csak azon kapja magát, hogy valami megkopott a rendszerben és már az aktuálpolitikai gépezet sem működik úgy, ahogy kellene. Sorsdöntő pillanat ez, mert ha a jobboldal a taktikai szintű aktuálpolitikai harcot nem hozza összhangba a kulturális háború stratégiai célkitűzéseivel, akkor elbukik. A kultúrharcot nem lehet megspórolni, nem lehet sokadlagos kérdésként kezelni. 

Az a politikai közösség, amely a kulturális háborúval szemben egyoldalúan előnyben részesíti az aktuálpolitikát, már középtávon kudarcra és szétesésre van ítélve. A nemzetközi baloldal esete annyiban más, hogy eszméletlen erőforrások fölött diszponál és a kultúrharc megnyerésére szakosodott hálózatai működnek, amelyek decentralizáltan és mégis teljes egységben fejtik ki tevékenységüket (pont, mint a terrorszervezetek). A jobboldal sokáig nem fáradozott azon, hogy ezekkel az erőkkel szembeforduljon.

Most végre stratégikusan kell viszonyulni ehhez a helyzethez és nem csak taktikázni, mert aki a kulturális háború rovására az aktuálpolitikai harcra koncentrál az mindkettőt elveszíti. Az értékteremtés és az építkezés akkor kezdődhet meg, ha az ellenség frontja összeomlik végre.

Célkitűzések:
  • Fel kell ismernünk és ki kell mondanunk, hogy háborúban állunk a civilizációnk ellenségeivel, mindazokkal, akik szellemi, vagy anyagi síkon alapvető értékeink megsemmisítésére törnek.
  • A kultúrharc legfontosabb kérdéseiben meg kell fosztanunk a baloldalt a véleménymonopóliumától. 
  • A kulturális háború stratégiai szintjét tudatosan össze kell egyeztetni az aktuálpolitikai küzdelmek taktikai szintjével. 
  • Nem csak bizonyos hagyományos értékek védelmére kell szorítkoznia ennek a küzdelemnek. Defenzíva helyett offenzívára van szükség, de ehhez mindenekelőtt nevén kell nevezni az ellenséget. 
  • Minden olyan erőnek, amely a taktikai és stratégiai szinten hozzávetőleg hasonló módszerekkel és elvekkel operál, szolidárisnak kell lennie és a különbségeket tudatosan háttérbe kell szorítani. Bajtársiasságra van szükség, hiszen háborúban állunk.
  • Észben kell tartani, hogy a forradalom erői a tendenciákban munkálnak és a kultúra egészét átjárva veszélyt jelentenek örökségünkre, hitünkre, életformánkra és egész civilizációnkra. A progresszív oldal elszántságát nem lehet túlbecsülni.
  • Biztosítanunk kell a kulturális kódok, szimbólumok, könyvek minél szabadabb áramlását köreinkben, hogy megtörjön a liberalizmus mindent átszövő szellemi zsarnoksága. 
  • Tudnunk kell, hogy nincs szükségünk semmiféle többségre ahhoz, hogy megnyerjük ezt a háborút. Nem széles arcvonalon, hanem koncentráltan támadunk, és áttörünk.
¡Pasaremos!

Colonel

Megjegyzések

  1. Elég eltökéltek vagytok. Amikor "ellenséget" írtok, akkor a liberálisokra, a 68asokra gondoltok?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése