Aleppó érseke a politikai korrektségről

http://ellenforradalmar.blogspot.hu/2016/12/aleppo-erseke-politikai-korrektsegrol.html#more

Az aleppói melkita görögkatolikus érsek, Jean-Clément Jeanbart szerint a francia püspökök jobban ragaszkodnak a politikai korrektséghez, mint az igazsághoz.

Az aleppói keresztények dramatikus helyzetének bemutatása után, a püspök, megszólította az őt meghallgatni érkező újságírókat.
„Az európai média nem győzte elhallgatni a híreket, azokról, akik Szíriában szenvednek, sőt olyan információkkal igazolják, azt, ami hazánkban történik, amely bizonyítására már nem vették a fáradságot.” zúdította rájuk, elítélve  különösen azokat, a sajtó ügynökségeket, amelyeket a háború alatt alapítottak és az ellenzéki hadsereg kontrollja alatt állnak. Úgy, mint, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központját, ami a legfőbb forrása a nyugati médiának.



„Meg kell érteniük, hogy az Iszlám Állam és a Szír kormány közötti választásunk nyilvánvaló. Elítélhetik a rezsimet bizonyos cselekedetek miatt, de Önök soha sem próbáltak erre objektíven tekinteni.” -vádolta az újságírókat az érsek.

Amikor arról kérdezték, volt-e lehetősége kifejteni álláspontját a francia hatóságoknak, Jeanbart püspök azt mondta, próbálta, de azt a választ kapta, legyen „kevésbé kritikus”.

Szerinte, a Nyugat nem hagyta abba a felkelő hadsereg gaztetteinek leplezését, miközben elítéli a Szír kormányt és elnökét.

„Bashar al-Assadnak sok hibája van, 
de meg kell érteniük, hogy sok erénye is.”

„Az iskolák ingyenesek, a kórházi ellátással egyetemben. A mecsetek és a templomok adómentességet élveznek. Legyünk őszinték, melyik kormány tette ezt lehetővé a térségben? Emlékezzenek arra is, miért tartjuk jobbnak a kormány támogatását. Azért mert félünk egy szunnita teokrácia bevezetésétől, ami még a saját földünkön való lét jogától is megfosztana minket. „

„Igen, megpróbáltam elmagyarázni mindezt a francia hatóságoknak, de mit várhatunk egy Laurent Fabiustól, aki úgy gondolja, hogy ő az Atyaisten, aki meghatározhatja, ki élhet ezen a Földön és ki nem?” végül láthatóan kimerülten válaszolta.

(Laurent Fabius francia külügyminiszter deklarálta, hogy Bashar al Assad „nem érdemli meg, hogy ezen a földön éljen.”)

„Lehetséges, hogy Franciaország ennyit változott? Lehetséges az, hogy saját érdekei és a pénzimádata diadalt aratott az egykor védelmezett értékek felett?” fakadt ki az érsek elkeseredetten.

Megkérdezték a francia püspökök hozzáállásáról is. A jelenlévő pakisztáni püspök nem kívánt válaszolni. Erre Jeanbart püspök ismét magához ragadta a szót.

„A Francia Püspöki Konferenciának bíznia kellene bennünk, akkor jobban lenne informálva. Miért hallgatnak a püspökeitek egy olyan veszedelemről, amely talán holnap rátok is lecsap? Mert az olyan püspökök, mint ők, a politikai korrektségben nevelkedtek. De Jézus sohasem volt politikailag korrekt, politikailag igazságos volt!”

„A püspök felelőssége, hogy tanítson, hogy befolyását használva közvetítse az igazságot. Miért félnek beszélni a püspökeitek? Persze, kritikát kapnának, de ez lehetőséget adna nekik, hogy megvédjék magukat, és hogy védelmezzék az igazságot. Emlékeznetek kell, a hallgatás gyakran beleegyezés.”

Az érsek a Nyugati országok bevándorlási politikáját is kritizálta. 

„Az önhittség és a kormányaitok által szolgaian védett érdekek a végén majd titeket is elpusztítanak. Nyissátok ki szemeiteket, hát nem látjátok, mi történt nemrég Párizsban?” tette hozzá az érsek mielőtt bejezte:

„Szükségünk van a segítségetekre, hogy a földünkön élhessünk (…) Nem nézhetem tétlenül, hogy egy kétezer éves Egyház eltűnik. Inkább halok meg, mint hogy lássam ezt.”

Megjegyzések

  1. Köszönet a híradásért s fordításért!
    Jó lenne az eredeti forrásokat/linket is mellé!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése