Abortuszháború Lengyelországban

http://ellenforradalmar.blogspot.hu/2016/04/abortuszhaboru-lengyelorszagban.html#more
Lengyelországban küszöbön áll az abortusz teljes betiltása. Ne kerteljünk: a tét az, hogy meg lehet-e gyilkolni egy embert következmények nélkül. A humanizmusra hivatkozó liberálisok az ember definícióján is vitatkoznak. Megmondják, hogy ki ember és ki nem az. Nem emlékeztet ez minket valamire?
 

A lengyel szejmben és a lengyel utcán harc folyik a magzatokért. A katolikus lengyel jobboldal az életükért küzd, a baloldal pedig a halálukat követeli. A liberálisok cinikusan azzal érvelnek, hogy az abortuszok száma csökkent, évente "csak" néhány százezer gyermek nem születhet meg azért, mert meggyilkolják. Statisztikákon vitatkoznak azon a földön, amelyen hasonló démoni könyörtelenség vezetett milliók lemészárlásához a második világháború idején. De ők megmondják nekünk ki ember és ki nem az...

Tőlünk és lengyel hittestvéreinktől a liberalizmus zászlóvivői elvárják, hogy egy olyan társadalomban éljünk, amelyet ők formálnak a saját képmásukra, amelyben a bűn az úr. Nem az anyákért küzdenek, hanem azért, hogy megkérdőjelezhessenek mindent, ami ősidők óta szent az emberiség számára. Ez az ő szabadságfelfogásuk.

Egyházunk szerint a szexualitás nem pusztán egy hedonista ösztön kiélése. Sokkal többre becsüli a katolicizmus a szexualitást, mint a liberális felforgatók: a szexualitás az életadás szent aktusában teljesedik ki, a szentségi házasság keretei között. 

A liberálisoknak a szexualitás lealacsonyítása nem elég. Vérrel akarják beszennyezni az emberek életét. 

A Lengyel Püspöki Konferencia józan megnyilatkozására a liberálisok gyűlölettel válaszoltak, anélkül, hogy megpróbálták volna megérteni azokat, akik valóban felelősséget éreznek a társadalom iránt.

Így szól a Lengyel Püspöki Konferencia (KEP) Elnökségének közleménye az emberi élet teljes védelmére vonatkozóan:

Minden emberi életet véd a Tízparancsolat ötödik parancsolata: „Ne ölj!”. Ezért ezzel kapcsolatban a katolikusok hozzáállása világos és változatlan: a fogantatástól a természetes halálig védeni kell minden emberi életet.
A meg nem születettek életének védelmével kapcsolatos kérdésekben nem lehet megállni a jelenlegi, 1993. év január 7-én megjelent rendeletben kifejezett kompromisszumnál, amely három esetben megengedi a terhességmegszakítást. Ezért a jubileumi évben, a kereszténység Lengyelország általi felvételének 1050. évfordulóján azzal fordulunk az összes jószándékú emberhez, hívő és nem hívő személyhez, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket a meg nem születettek életének teljes védelme céljából.
Kérjük a parlamenti képviselőket és a kormány tagjait, hogy indítsanak jogalkotási eljárásokat és hozzanak létre olyan programokat, amelyek a beteg, fogyatékos és nemi erőszak eredményeként megfogant gyermekek szüleinek konkrét segítséget biztosítanak. Minden lengyeltől, hazánkban és határainkon kívül egyaránt, azt kérjük, hogy imádkozzon az emberi élet teljes, a fogantatástól a természetes halálig tartó védelméért."
Ezek a szavak váltották ki a gyűlölethullámot. Ne legyenek hát illúzióink: A liberálisok Európa szerte eljegyezték magukat a halál civilizációjával, ezért nincs olyan emberi szenvedés, nincs annyi halál, ami visszariasztaná őket a kereszténység elleni fanatikus harcban.

Az utolsó szó nem a gyilkosoké lesz:

Megjegyzések