Castro: Szocializmus vagy halál

http://ellenforradalmar.blogspot.hu/2016/11/castro-szocializmus-vagy-halal.html
Ma hajnalban meghalt Fidel Castro kubai kommunista diktátor. Kilencven évével a zsarnok jócskán túlélte a kommunizmus fénykorát. 

1965-ben, a Kuba Kommunista Pártja Központi Bizottsága előtt így beszélt a forradalmi folyamatról:


"Minden kizsákmányoló, minden kiváltságos úgy gyűlölte a kommunista szót, mint a bűnt, elátkozták a kommunista szót, és éppen ezért, amikor Marx és Engels az új forradalmi elméletet nyújtó Kommunista Kiáltványukban, melyben az emberi társadalom és az emberi történelem tudományos magyarázatát adják, azt írták, hogy : „kísértet járja be Európát, a kommunizmus kísértete”, akkor a kiváltságos osztályok valóban olyan igazi félelemmel tekintettek ezekre az eszmékre, mint a kísértetekre."


A vérben fogant vörös utópia akkor azért volt kísértet, mert valóban rémületes, irreális társadalompolitikai célokat jelölt ki, és a kezdetektől a tömeggyilkosság és a népek imperialisztikus elnyomásának eszközéhez folyamodott. Castro, aki egész életében ostorozta az amerikai imperializmust, mindig tagadta, hogy a szovjetek bárkit is elnyomnának. 

A kísértet, ami jogos félelemmel töltötte el Európát, a kommunista rezsimekben testet öltött. A test pedig öregszik, megbetegszik, meghal... A kommunizmus a kilencvenes évekre kilehelte lelkét és a kulturális marxizmus kísértete kezdte bejárni a Nyugatot. Ehhez a forradalomhoz képest Castro egy hihetetlenül anakronisztikus alak volt, egy csepp hidegháború egy teljesen új világrend tengerében.

Az úgynevezett "ortodox", eredeti kommunizmus ma már azért kísértet, mert halott. Az igazi veszélyt ma már a liberalizmus jelenti a társadalomra.

Fidel Castro személyes jelszava ma veszíti el minden varázsát:
- Szocializmus, vagy halál!

Ez eldőlt...

Megjegyzések

  1. Better dead than red.
    A jó kommunista a halott kommunista.

    VálaszTörlés
  2. Katolikus volt eredetileg, hívhatott volna papot ő is, mint Kádár. Nem tudjuk, hogy megtette-e. Valószínűleg nem; egész addigi életét kellett volna megtagadnia vele. Kádár - ha igaz - megtette, legyőzte az egóját. Castro - valószínűleg - nem.

    Brezsnyev - zsidó - felesége a tévében rajzolt keresztet a halott diktátor holttestére.

    Úgy tűnik, a halál közelsége elég erős érv a bűnbánatra.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése