Ellenforradalom van készülőben?

http://ellenforradalmar.blogspot.hu/2016/09/ellenforradalom-van-keszuloben.html#more

Orbán Viktor és Jaroslaw Kaczynski a lengyel kormánypárt elnöke szeptember 6-án találkoztak Krynicába, ahol egy "kulturális ellenforradalom" (!) lehetőségéről beszéltek.

A politikai trendeket Európában egy csapásra átrendezte a migrációs krízis. (Erről bővebben > itt < írtunk) A jobbra tolódás folyamata felgyorsult. Amiről húsz éve egyáltalán nem lehetett beszélni, tíz éve pedig csak halkan volt érdemes, az folyik most már a csapból is. 


Nem a politika törvényszerűségei változtak meg, hanem egy új generáció új választ akar adni az új kihívásokra. A kommunizmusban szitokszóként használt ellenforradalom, ami a baloldali utópiákkal való szembefordulást, a tradíció és rend iránti elkötelezettséget jelentette lassan pozitív kontextusba kerül.

Nem is csoda, hiszen az ellenforradalom az arisztokratikus értékek helyreállítását, valódi politikai és kulturális elit létrehozását tűzi ki célul, amire hazánknak nagy szüksége van. Egész Európában kezd lejárni a '68-asok ideje. 
Orbán és pártja fiatalon a rendszerváltás káprázatában élve még szélsőséges liberális eszméket vallott. A KDNP-n gúnyolódó antiklerikális fiatal demokraták akkor az ideológiai szélsőbaloldal színvonalát ütötték meg. Hamisítatlan '68-as szellemiség járta át a szervezetet. Még a névtől is minden jóérzésű jobboldali embert kiráz a hideg: fiatal demokraták... Az ember nem tudja, hogy holmi hippikre, vagy a nyaktilót kezelő republikánus terroristákra gondoljon. 

De lám, mindenki felnő egyszer, és végül olyan kifejezések is elhangoznak, mint a "kulturális ellenforradalom". Mi csak azt reméljük, hogy a szavakat tettek is követik majd, és kellő erőbedobással lesz képes a magyar "jobboldal" képviselni ezt a javuló irányt. Mert ugyan széthullóban van a  politikai korrektség liberális birodalma, de ezzel együtt az egész Nyugat is veszélyben forog. A kulturális megújulás folyamatát politikailag is meg kell védelmezni.
 

A helyzet pikantériájához tartozik még egy momentum: Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke a Le Monde-nak adott interjújában elmondta, hogy felhívta Orbán Viktort, és találkozót egyeztetett vele, hogy magyarázza el, pontosan mit ért ellenforradalom alatt. 

Az európai baloldal politikusai persze kórusban felnyögnek a lengyel-magyar "kulturális ellenforradalom" gondolatát hallva. A Financial Times szerint az "európai értékeket" megkérdőjelező jelszavak Hollandiában, Ausztriában és Olaszországban is mind hangosabbak sőt, Magyarországon és Lengyelországban EU-n belüli ellenforradalom van készülőben.

Tartunk tőle, hogy a kedvező tendenciák ellenére is nehéz lesz elérni, hogy a jobboldali populizmusnak nevezett áramlat szellemi átütőerőre is szert tegyen a bukott baloldallal szemben. 

Mindenesetre azt kívánjuk, hogy váljon valóra a '68-asok rémálma és jöjjön el az európai ellenforradalom!


Megjegyzések

Megjegyzés küldése