Hagyaték: Történelmi magyar családok

http://ellenforradalmar.blogspot.hu/2016/01/hagyatek-tortenelmi-magyar-csaladok.html
Nem hirdetünk meg "új arisztokráciát" ebben a posztban, bár tudjuk, hogy ez sokaknak kedves és hízelgő gondolat. Ellenforradalmárként a meritokratikus elv jelenkori érvényesítésére törekszünk. Fontosnak tartjuk, hogy kialakuljon egy hiteles szellemi elit hazánkban, egyúttal tisztelettel adózunk az arisztokrácia megmaradt tagjainak. Ezt a bejegyzést a tiszteletadás jegyében tesszük közzé.
   

A nemesek évszázadokon keresztül véreztek ezért az országért a csatatereken, számos művészeti és tudományos értékkel ajándékozták meg hazánkat.  A Duna Televízió „Hagyaték”-című műsorának a magyar arisztokráciával foglalkozó epizódját tesszük közzé blogunkon.




















A műsor Leporolja a magyar múlt szellemi hagyatékának egy-egy darabkájáról a modern korokban rárakódott szennyeződéseket, hogy azok újra a maguk fényességében ragyogjanak. Ezek a mozaikdarabkák - épületek, tárgyak, könyvek, emlékek, történetek, tájak, gondolatok és mindenek előtt az azokat alkotó és alakító szellemek – hétről-hétre a képernyőre kerülnek, hogy végül a soha el nem évülő egyetemes magyar szellemtörténet egészévé, a megújuló magyar hagyománnyá álljanak össze a nézők lelkében.” (Hagyaték)


Megjegyzések